Milieu

Schoon. En elk jaar nog weer schoner.

De aandrijflijn is op Zero-motorfietsen voor 100% elektrisch, zodat de emissie van koolwaterstofgassen en schadelijke stoffen aanzienlijk afneemt en aardoliereserves worden ontzien. Politieke of persoonlijke motieven daargelaten heeft het behoud van aardoliereserves en de reductie van uitlaatgasemissie ook een hele reeks andere voordelen. Het lichtnet wordt van jaar tot jaar efficiënter en “groener”, dus naarmate een Zero ouder wordt, zal deze per saldo eveneens energiezuiniger en schoner functioneren. Mensen die serieus streven naar absolute energieonafhankelijkheid en een emissiewaarde van nul, hebben zelfs de mogelijkheid om hun Zero aan te drijven met volkomen duurzame vormen van energie. Maar welke energiebron er ook wordt gebruikt, het voelt bevrijdend om een benzinestation voorbij te kunnen rijden terwijl de brandstofprijs alsmaar blijft stijgen.

“Amerikanen hebben jaarlijks gemiddeld 100 uur nodig voor woon-/werkverkeer. In het land als geheel werd in 2003 dagelijks gemiddeld ongeveer 24,3 minuten doorgebracht op weg van of naar het werk. Een motorfiets of scooter biedt niet zoveel zitplaatsen of bergruimte maar heeft veel betere cijfers voor brandstofverbruik en is per kilometer veel voordeliger dan een personenauto, ook als dat een hybride is. Tweewielers zijn bovendien gemakkelijker manoeuvreerbaar en laten in het spitsuur het gewone verkeer ver achter zich. Nu de brandstofprijzen pieken, worden motorfietsen en scooters mogelijk een praktisch en brandstofzuinig alternatief voor de gebruikelijke rit van een half uur van en naar het werk.”

– AMERICAN COMMUNITY SURVEY (ACS) DATA GEPUBLICEERD IN MAART 2005 DOOR HET U.S. CENSUS BUREAU, DE AMERIKAANSE INSTANTIE VOOR VOLKSTELLINGEN

Minder uitlaatgassen

De conclusie uit meer dan 50 onderzoeken en analyses: minder schadelijke emissie door ‘plug-in’ voertuigen

  • Het gebruik van plug-in voertuigen zou in 49 Amerikaanse staten de emissie van koolstofdioxide verlagen, ook in staten die sterk afhankelijk zijn van steenkool
  • Bij een auto – een daling van de emissie met ongeveer 70%
  • Bij een motorfiets – een daling van de emissie met ongeveer 90%

Elk jaar nog weer schoner

  • Naarmate het lichtnet schoner en groener wordt, worden plug-in voertuigen nog weer schoner.
  • Elektrische voertuigen verplaatsen de emissie, uit bevolkingscentra vandaan.
  • De emissie van een paar duizend energiecentrales is gemakkelijker aan banden te leggen dan die uit 200 miljoen uitlaatpijpen.